Project Bib Oudsbergen

Bibliotheek Oudsbergen

Ontwerp: Belisia Interior Concepts in samenwerking met Architectendepôt Maasmechelen

 

De inrichting van de bibliotheek in Oudsbergen is het resultaat van een inspirerende samenwerking met architect Depot. Deze modern vormgegeven bibliotheek bevindt zich strategisch naast het gemeentehuis van Opglabbeek en biedt veel meer dan alleen de mogelijkheid om boeken te ontlenen.

 

 

Het ontwerp omarmt het idee van een levendige gemeenschapsruimte, waar mensen samenkomen om te leren, te verkennen en te verbinden.

Project Bib Oudsbergen
Project Bib Oudsbergen

Onze bibliotheek is getransformeerd tot een bruisende multifunctionele ontmoetingsplaats voor de hele gemeenschap. 

 

Sfeervolle zitplekken verspreid over de bibliotheek nodigen uit tot rustig lezen. De voorleeshoek is een gezellige ruimte waar kinderen en ouders zich kunnen nestelen voor boeiende verhalen.

 

Voor de liefhebbers van interactief entertainment hebben we een gamecorner gecreëerd, waar gamers samenkomen om te spelen, te concurreren en nieuwe vrienden te maken.

Project Bib Oudsbergen

In deze unieke ruimte is de inrichting een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. We hebben bewust gekozen voor een combinatie van bibliotheekmeubilair en op maat gemaakt meubilair om een sfeer te creëren die zowel praktisch als visueel aantrekkelijk is.

 

Wat deze ruimte echt tot leven brengt, zijn de zorgvuldig geplaatste ledlijnen die dienen als verlichtingselementen. Deze ledlijnen verweven zich door de ruimte en creëren een betoverende ambiance. De kleur blauw voert hier de boventoon.