Project Bib As

Bibliotheek As

Ontwerp: Belisia Interior Concepts in samenwerking met Architectuurdepôt Maasmechelen

Samen met het architectenbureau Depot is er een mooie realisatie van "Het Lichthuis," een sprankelende nieuwe bibliotheek in de gemeente As, gebeurd. Deze moderne bibliotheek fungeert als een bruisende ontmoetingsplek voor jong en oud.

 

 

Project Bib As
"De toegang tot het gebouw moet laagdrempelig zijn, daarom kom je eerst de ontmoetingsruimte tegen en niet te boeken."
Project Bib As

De inrichting van de ontmoetingsruimte is gebaseerd op de warme sfeer van een gezellig dorpscafé. Een houten vloer vormt de basis, terwijl donker bistro-achtig meubilair een uitnodigende sfeer creëert.

 

Langs de muren bevinden zich vakken gevuld met een gevarieerde selectie kranten en tijdschriften, waardoor lezers zich kunnen verdiepen in de laatste nieuwtjes en verhalen. De ruimte wordt vervolledigd door talrijke planten, een koffiemachine en een langgerekte lichtgroen betegelde toog omvat die fungeert als balie:

Project Bib As

Er is een gezellige voorleeshoek gecreëerd met zachte zitkussentjes. Deze hoek wordt omringd door een betoverend grastapijt dat niet alleen de vloer siert, maar ook doorloopt over de muur tot aan het plafond. Hierdoor ontstaat een sfeer van natuur en avontuur die de verbeelding van kinderen prikkelt.

 

Er bevindt zich ook een poppenkast, waar kleine acteurs hun creativiteit kunnen uiten en verhalen tot leven kunnen brengen. En voor degenen die graag spelen, is er een spelotheek aanwezig met een schat aan educatieve spellen en speelgoed.

Project Bib As

De bibliotheek biedt verder ook onderdak aan de lokale heemkundekring, die er beschikt over een eigen werk- en tentoonstellingsplek.