Project Bib Hechtel-Eksel

Bibliotheek Hechtel-Eksel

Ontwerp: Belisia Interior Concepts in samenwerking met ADEM architecten Hasselt

 

In samenwerking met ADEM architecten uit Hasselt hebben we gezamenlijk aan het concept gewerkt voor de prachtige bibliotheek in Hechtel-Eksel. Belisia heeft een belangrijke rol gespeeld in dit proces, niet alleen door bij te dragen aan het concept, maar ook door het leveren van zorgvuldig geselecteerd los meubilair.

 

 

Deze geslaagde samenwerking heeft geleid tot een bibliotheekruimte die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het losse meubilair, met aandacht voor comfort en design, draagt bij aan de gastvrije en uitnodigende sfeer van de bibliotheek

De bibliotheek heeft een veelzijdige en uitnodigende inrichting waarbij strakke rekken van zwart hout dienen als de ruggengraat van de ruimte. Deze rekken bieden niet alleen een efficiënte opslagoplossing, maar ze voegen ook een vleugje elegantie toe aan het interieur.

Het is wanneer je de kinderafdeling binnenstapt dat je een opvallend contrast ontdekt. Levendige kleuren, zoals fel oranje en rood, creëren een levendige en speelse sfeer die perfect is afgestemd op jonge lezers. Het is een ruimte die hen uitnodigt om te verkennen en ontdekken.

Bieb

Bovendien hebben we decoratie geïntegreerd die verwijst naar de natuur, zoals deze visual van een bos, waardoor een gevoel van verbondenheid met de natuur wordt gecreëerd.

Project Bib Hechtel-Eksel

Een belangrijk element in het interieur is de wenteltrap met een visual van notenbalken.